Maak je tuin lenteklaar met deze tips

De lente staat voor de deur! Dat betekent dat het tijd is om je tuin klaar te maken voor het nieuwe seizoen. Na de winter kan jouw tuin namelijk wel wat extra aandacht gebruiken. Want wie wilt er nu niet genieten van een goed onderhouden tuin? In dit artikel delen wij graag onze tips voor het lenteklaar maken van jouw tuin.

tuin lenteklaar maken met TVT-Rent Turnhout

De tuin opruimen

Alvorens je veranderingen aanbrengt in de tuin, is het belangrijk om eerst wat op te ruimen. Zorg dat alle bladeren en losse takken op de grond weggehaald zijn met bijvoorbeeld onze bladzuiger en hakselaar. Maak je terras vrij en geef het een goede schoonmaakbeurt met een hogedrukreiniger om mos en groene aanslag te verwijderen. Verwijder daarnaast al het onkruid uit jouw tuin om jouw planten de ruimte te geven om te groeien.

Snoeien van planten

Ook tijdens het voorjaar klaarmaken van je tuin is het belangrijk om je haag bij te knippen of het snoeien van je struiken en bomen. Snoei de planten in jouw tuin om ze te helpen groeien. Door de dode takken en bladeren te verwijderen, krijgen de planten meer energie om nieuwe takken en bladeren te laten groeien. Het is wel belangrijk om deze op het juiste moment en manier te snoeien. Huur een heggeschaar of kettingzaag bij TVT-Rent, zo kan je starten aan het lenteklaar maken van je tuin.

Gazon verzorgen en verticuteren

Het gazon heeft ook extra aandacht nodig na de winter. Al vanaf een graad of 5 begint gras te groeien. Het is dus belangrijk om op tijd te beginnen met het onderhoud van je gazon. Na de eerste maaibeurt, kan je ook aan de slag gaan met het verticuteren van je gazon. Hiermee verwijder je mos en dood gras en krijgt je gras weer voldoende zuurstof. Best kan je verticuteren wanneer het gras licht vochtig is. Zie je daarna kale plekken in je gazon? Dan kan je deze inzaaien met nieuw gras. Zo geef je het gazon de kans om weer te groeien en er mooi uit te zien.

Tuinaanleg

Wil je graag zelf een klein terrasje of een extra tuinpadje aanleggen in de tuin? Dan heb je natuurlijk de juiste apparaten nodig voor een goed en snel proces. Bij TVT-Rent kan je een trilplaat huren voor het aantrillen van zand, stabilisee, klinkers,..

Tuin gezellig maken

De tuinmeubelen kunnen tijdens de lente ook weer naar buiten. Ideaal om de meubelen van een onderhoudsbeurt te voorzien. Controleer en verwijder kapotte elementen zoals tuinbanken uit je tuin. Daarnaast kan je je tuin gezellig maken met nieuwe tuinmeubelen, bloembakken en leuke accessoires. Hulp nodig voor het vervoeren van oud of nieuwe tuinmeubelen? Vervoer ze met een TVT-Rent aanhangwagen.

Next
Next

5 tips voor je verhuis met een aanhangwagen